Обединеното кралство се прощава с кралица Елизабет II. Целият свят е притихнал

...
Обединеното кралство се прощава с кралица Елизабет II. Целият свят е притихнал
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Последно сбогом с Елизабет II

Обединеното кралство се прости с кралица Елизабет II. Целият свят е смълчан и вперил взор натам. Траурната гала, която e в Уестминстърското абатство, стартира малко преди обяд. На нея участват стотици високопоставени водачи и политици от целия свят, измежду които и българският президент Румен Радев. По-късно през деня ковчегът на кралицата ще бъде пренесен с кралска катафалка в замъка Уиндзор и подложен до този на брачна половинка й принц Филип. 



-->

Уестминстърското абатство е мястото, където през 1947 година Елизабет Втора подписва брак. Шест години по-късно там се организира и церемонията по коронацията ѝ.Погребението на английската кралица стартира със затварянето вратите на 900-годишната Уестминстърска зала в английския парламент, където през последните дни стотици хиляди жители се сбогуваха с нея.Камбаната на Уестминстърското абатство удари 96 пъти, колкото години е живяла кралицата.

Държавното заравяне на Елизабет II ще бъде " удивителна примес от грандиозна гала и някои доста дълбоки, само че доста елементарни думи ", довери индивидът, който ще води церемонията, представен от ДПА. Главният духовник на Уестминстърското абатство доктор Дейвид Хойл сподели, че това ще бъде събитие " от мащаб, който не е нещо постоянно срещано даже за " него. Хойл сподели още, че държавното заравяне е нещо " в действителност значимо "  и по тази причина би трябвало да бъде образно ефектно и грандиозно. Целта " частично е да си напомним значимостта на (Елизабет Втора), нейното място в историята, (важната й роля) за (Великобритания) и Общността на нациите ", уточни той, предава БГНЕС.

 траурна гала кралицата

БГНЕС

Погребението на Елизабет II:

10.00 ч. отвориха вратите на Уестминстърското абатство, където ще бъдат посрещнати над 2000 посетители. Чува се музика по избор на кралицата - шотландски гайдари и барабанисти, дружно с Кралските Военновъздушни сили и гурките.

12.44 ч. От Уестминстър хол до Абатството потегли оръжеен лафет, върху който е положен ковчегът на кралицата. Той ще бъде теглен от 142 моряци. Зад него ще вървят крал Чарлз Трети и принцовете Уилям и Хари. Този лафет е употребен за първи път при погребението на кралица Виктория. А за финален път държавно заравяне е имало през 1965 г, по време на погребението на Уинстън Чърчил.

13.00 ч. Започва службата, която ще бъде водено от основния духовник на Абатството преподобният Дейвид Хойл.

13.55 ч - Цялата страна ще резервира две минути безмълвие. Ще чуем химна, който към този момент е изменен на " Бог да пази краля "

14.00 ч. Тръгва върволица през историческия център на Лондон до арката Уелингтън, където ковчегът ще бъде качен на катафалка, която ще го откара до Уиндзор - мястото, което кралицата постоянно го е наричала собствен дом.

15.00 ч. Ковчегът потегля за замъка Уиндзор;

18.00 ч. Служба в параклиса " Сейнт Джордж ". Ще забележим ритуали, които ще ознаменуват края на ръководството на кралицата. Имперската корона ще бъде свалена от ковчега дружно със златния жезъл.

21.30 ч. Кралицата ще бъде заровена в стеснен кръг до своя брачен партньор принц Филип.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР